21 mars 2004

Ulf Lundell Jack #2649

Titel Jack
Författare Ulf Lundell
Böcker kvar 2649
Etiketter:

De första 100 sidorna spenderade jag med att försöka glömma att det var Ulf Lundell som talade genom sidorna. Jag lyckades till slut och i bokens andra del var jag inte ens störd över det, trots att hela pocketomslaget har hans nuna (Kanske det fulaste omslaget på en bok jag äger faktiskt.) Men sen i tredje delen, när Jack fick skivkontrakt och talade om sin skiva, då var det kört igen.

Det tog oerhört lång tid för mig att komma igenom Jack. Klarade inte av att läsa mer än någon sida åt gången. Vissa partier av boken var verkligen härliga att läsa, men andra var desto tråkigare.

Men jag tror det som jag vände mig mest mot faktiskt är min bild av Ulf Lundell själv. Jag tänker på den där Slitz-artikeln jag läste en gång, Fittstim-debatten, hans knarriga stöddiga röst och hans jävla uppsyn. Jag tror jag växte upp i fel tid helt enkelt för att kunna ta till mig Lundell på ett mer barmhärtigt sätt.

Mitt första Lundell-minne var när vi bodde på Gamla vägen i Örebro. Lundell spelade i Brunnsparken och vinden låg på åt rätt håll. Alla ljud från konserten lyftes bort till oss, någon kilometer därifrån. Det måste varit en lång konsert, för jag har för mig att jag låg på gräsmattan och lyssnade, gick in och åt, följde med min syster och hennes kompisar till parken för att planka in och se sista timmen av konserten. Jag tror det var ”Kär och galen”-turnén, men jag kan ha fel. Jag hade inte börjat skolan ännu i alla fall, tror jag.

Det var ju spännande och så. Men jag var rädd för poliserna som skulle bura in mig för att jag plankat in på konserten. Mitt starkaste minne var att det var jävligt mycket folk och att alla sjöng med.

Publicerat: söndagen 21 mars, 2004 klockan 21:01.

Kategori: 2652 böcker kvar.