24 november 2004

#

Alkemisten
Paulo Coelho
9170280010
Bazar förlag
Pocket
Stockholm Central (På tåget från Gävle)
2004-11-22
#2638
Adlibris
Bokus
Amazon UK

Man började ju ana oråd när mor tycker att det är den bästa boken hon läst. Och att man verkligen måste läsa den.

Men jag försökte bortse från det och läsa med öppet sinne.

Mysticism, religioner, filosofi, visdom. Spya.

Det kanske vore något att ha om det bara fanns någon poäng med språket. Men från början till slut är den skriven som en ostig porrnovell från nätet. Dött, tomt, färglöst och tramsigt. Jag har inget emot enkelt språk, tvärtom. Men tråkigt språk har jag något emot. Jag funderar på om det är översättarens fel, men jag tror inte det. Det är strukturen det är fel på.

Den är extremt lättläst, men även helt meningslös. Undvik med bästa förmåga.

Publicerat: onsdagen 24 november, 2004 klockan 19:51.

Kategori: 2652 böcker kvar.

 • cioxx

  Alkemisten handlar om ett större mål med livet, ett högre förutbestämt syfte. Om man inte inser detta så kan jag förstå hur du kan tycka att boken är torr och tråkig. Alkemisten gömmer inget mellan raderna utan lägger fram sitt budskap på det mest eleganta sätt utan att lindra in det i en massa vaga begrepp som ALLA ANDRA BÄCKER gör, så väljer Coelho en annan linje som jag finner väldigt charmig och intressant. No bullshit, bara en vacker historia med många bottnar. Detsamma gäller för många av hans böcker (de som jag läst följer samma mönster).

  Om man är insatt i grundläggande filosofiska frågeställningar så fungerar boken som en bra sammanställning av dessa samtidigt som den knyter band till östmysticismen.

  Väldigt underhållande läsning.

 • cioxx

  Alkemisten handlar om ett större mål med livet, ett högre förutbestämt syfte. Om man inte inser detta så kan jag förstå hur du kan tycka att boken är torr och tråkig. Alkemisten gömmer inget mellan raderna utan lägger fram sitt budskap på det mest eleganta sätt utan att lindra in det i en massa vaga begrepp som ALLA ANDRA BÄCKER gör, så väljer Coelho en annan linje som jag finner väldigt charmig och intressant. No bullshit, bara en vacker historia med många bottnar. Detsamma gäller för många av hans böcker (de som jag läst följer samma mönster).

  Om man är insatt i grundläggande filosofiska frågeställningar så fungerar boken som en bra sammanställning av dessa samtidigt som den knyter band till östmysticismen.

  Väldigt underhållande läsning.

 • Allvarligt: Nä.

  Har man redan tänkt ekar bokens tankarna tomma. Söker man efter mening går den att hitta, men det gör det i all nyandlig litteratur. Hu.

 • Allvarligt: Nä.

  Har man redan tänkt ekar bokens tankarna tomma. Söker man efter mening går den att hitta, men det gör det i all nyandlig litteratur. Hu.