2 november 2004

#

Lone Wolf and Cub Volume1: The Assasin’s Road
Kazue Koike (text) & Goseki Kojima (illustrationer)
1569715025
Dark Horse
Pocketserie
Slottsgatan
2004-08-25
#2642
Adlibris
Bokus

Jag jagade länge efter alla utgåvor av ”Samurai”, serietidningen som publicerade ”Kozure Okami” så långt det gick i Sverige. Jag fann den redan första året den gavs ut, men det tog något år i seriebodar för att hitta de första numren.

Det är den bästa serie jag läst. Historien funkar och bilderna är fantastiska. Om jag minns det hela rätt var det den amerikanska utgivaren som gick i konkurs, den svenska tidningen gick utmärkt men man hade inte resurser att själva fortsätta utgivningen genom egna översättningar av materialet.

Jag kommer inte ihåg exakt hur långt de hann, men serien avslutades någonstans runt två tredjedelar av historien.

Därför blev jag alldeles överlycklig när jag hittade nyutgivna versioner av den fullständiga serien. Jag har fortfarande bara hunnit köpa den första delen, men allihop är på min inköpslista.

Tyvärr är formatet helt fel. Det känns nästan sorgligt att läsa Goseki Kojimas fantastiska bilder i så litet format. Bilderna som var mer levande än rörliga bilder över hela uppslag är helt plötsligt bara en decimeter höga och detaljerna går förlorade. Men jag måste fortsätta. Jag vill ju veta hur det går.

Publicerat: tisdagen 2 november, 2004 klockan 17:31.

Kategori: 2652 böcker kvar.