20 december 2004

#

Två nötcreme och en moviebox
Filip Hammar
Fredrik Wikingsson
9185015318
Albert Bonniers förlag
Pocket
Slottsgatan
2004-12-15
#2636
Adlibris
Bokus
Amazon UK

Jag kan inte hjälpa att jag mest tycker boken är sorglig. Det kanske säger mer om mig och mitt 80-tal än om boken, i och för sig. Men samtidigt inte.

”Två nötcreme och en moviebox” är sorglig för att Filip och Fredrik är det. En av deras främsta drivmedel verkar vara skammen, främst sin egen. De lyfter upp den högst av allt och låter den styra det mesta av deras handlingar. Visst är det väl ofta så med komiker, men i deras fall …

Jag tycker ju de är roliga. ”High Chaparall” och ”100 höjdare” (fast försök berätta om #1 för någon och ha en glad känsla i magen efteråt, det går inte) har haft fantastiska avsnitt. Men boken är liksom lite för nära hem för dem. När de hånar andra, med en ganska stor portion värme, funkar det. Men inte här.

Publicerat: måndagen 20 december, 2004 klockan 15:28.

Kategori: 2652 böcker kvar.