13 mars 2005

Mitch Albom Fem personer du möter i himlen #2628

Titel Fem personer du möter i himlen
Författare Mitch Albom
Böcker kvar 2628

Fem personer du möter i himlen är uppbyggd som en bluestolva. I introt dör Eddie sedan förs historien vidare genom bestämt formade chorus. En AAB-form. A Eddie möter en person i himlen. A Eddie får något förklarat av personen han möter. B Bakåtklipp till en födelsedag för att ge rymd åt berättelsen och för att bättre bygga karaktärerna.

Effektivt sätt att berätta. Lite för mycket en pappersidé kanske, men ändå. Jag har inte läst Tisdagarna med Morrie så jag kan inte jämföra, men det här är en bok du tar in som en romcom på eftermiddagen, med lite gott kaffe till. Där kaffet och den lugna stunden är viktigare än innehållet på filmen.

Publicerat: söndagen 13 mars, 2005 klockan 19:03.

Kategori: 2652 böcker kvar.