16 augusti 2006

#

Titel: The Anger Trap: Free Yourself from the Frustrations That Sabotage Your Life
Författare: Dr. Les Carter
ISBN: 0787968803
Förlag: Jossey-Bass
Utgiven: 2003
Format: Häftad
Utläst (var, datum): 2006-06
BKTJD: 2594
Köpt: Amazon
Köp: Adlibris / Bokus / Amazon UK

Lite skön självhjälpslitteratur är väl ett tecken på begynnande 30-årskris om något (om inte medlemska i Viktklubben och en relativt nyfunnen joggingvana vore nog) och fler böcker ska det bli. (TL:s reklam fick mig att lägga med den där Självkänsla nu i senaste bokbeställningen, även om den i princip får det att krypa i kroppen på mig.)

The Anger Trap är en bok om att lära sig hantera ilska i alla dess former. Och gud vet att jag behöver det. Jag tycker det är lite pinsamt att erkänna det, men så är det ju.

Jag köpte två vid inköpstillfället. Jag hoppas den andra är bättre. Det är något som liksom vänder sig i magen på mig när jag lär mig att samma författare, Dr. Les Carter (America’s Anger Expert), även skrivit The Anger Workbook for Christian Parents.

Men även om exemplen känns väldigt tillrättalagda för att passa bokens struktur så finns det lärdomar att dra här och jag hoppas att jag tar till mig dem. Det är inte svårt att finna bevis mot att jag är långtifrån färdiglärd, naturligtvis. Men bättre. Kanske. Förhoppningsvis. Och snart. Förhoppningsvis. (Annars jävlar.)

Publicerat: onsdagen 16 augusti, 2006 klockan 00:41.

Kategori: 2652 böcker kvar.