7 maj 2006

Douglas Coupland Hej Nostradamus! #2596

Titel Hej Nostradamus!
Orginaltitel Hey Nostradamus
Författare Douglas Coupland
Översättare Jessica Gedin
Böcker kvar 2596

Nej, jag blev inte helt bortsköljd av Hej Nostradamus!. Jag vet inte ens om jag tyckte om den särskilt mycket. Coupland är alltid trevlig att läsa, när man läser den, men när det är som sämst så lämnar det jag läser mig helt oberörd. Jag vill helst stanna upp och tänka. Undra.

Hey Nostradamus! är en historia som är inspirerad av Columbine-massakern 1999 i Colorado (men Wikipedia hävdar att den påbörjades innan massakern). Den är uppdelad på fyra delar, med fyra röster och perspektiv. The Guardian menar att det är för att Coupland blivit vuxen som gör att han låter alla komma till tals, för någon slags objektivitets skull. Jag är inte helt säker på det.

Jag tycker inte att hans karaktärer varit själlösa karikatyrer för att de sett ytligt på världen runt omkring sig, snarare tvärtom. Det är de små, till synes ytliga greppen som lyser upp deras inre. Det är inte det faktum att det bara finns yta som gör att Couplands böcker fungerar, det har det aldrig varit.

Publicerat: söndagen 7 maj, 2006 klockan 22:58.

Kategori: 2652 böcker kvar.