14 december 2003

2652 böcker kvar att läsa

The grim calculus: I’m almost 35. Give me, optimistically, 50 more years. I can average a book a week. That’s just twenty-six hundred more books, including the ones I want to re-read.

Usch. Det är sånt där jag aldrig vill läsa. Det är bara då jag tänker på åldrande och på att livet faktiskt är ändligt och det på ett dåligt sätt.

Meddellivslängden för män i Sverige är ungefär 78 år. Om jag skulle snitta på en bok i veckan skulle jag läsa 52 böcker om året (det gör jag inte, men jag försöker tänka positivt här). Då har jag bara 2652 böcker kvar att läsa. Så varje gång jag bestämmer mig för att läsa något så minskar mina alternativ.

Ska man behöva göra det överslaget varje gång man väljer en ny bok att läsa? Hålla en nedräkning?

Publicerat: söndagen 14 december, 2003 klockan 20:43.

Kategori: Meta.