20 juli 2009

Två år senare

Det var för två år sedan jag ledsnade på Movable Type och bestämde mig för att bygga om alltihop till WordPress istället. Jag bestämde mig dessutom för att bryta ut delarna för att separera dem till olika områden istället för bara ha kategorier i en stor blogg.

Allt försvårades dessutom av att min gamla sajt gick och dog, eller rättare sagt servern den bodde på gjorde det. Allt blev plötsligt så tråkigt. Rekonstruera och bygga om istället för att bygga nytt. Det blev till ett nästan årslångt uppehåll i all planläggning. Under den tiden fick andra projekt ta överhanden men hela tiden låg den här sajten och puttrade i tanken.

Jag hade några olika mål:

  • Jag ville bygga en typografiskt korrekt sajt, mest för att testa hur långt det gick att göra det.
  • Jag ville ändra innehållsordningen i koden och få det att vara hållbart överallt.
  • Jag ville ha en sajt som inspirerade mig att skriva.

Jag påbörjade arbetet redan i november 2007 och landade i en design på våren 2008. Lite långsamt har det så småningom blivit css och html färdigt och nu lägger jag sista handen på WordPress-temat.

Stort tack till David Cederlöf för den fina döskallen han ritat åt mig för att accentuera dödens närhet på den här sajten. Han gjorde flera stycken och jag älskar allihop, men tyckte att den här är den som egentligen passar sämst till sajten och därför bäst.

Sajten använder WordPress (i skrivandets stund 2.8.2) och fantastiska More Fields (där Henrik Melin alltför vänligt låter mig stå med som medskapare, trots att han är the big brains i projektet).

Jag har fortfarande inte lyckats publicera nya texter förstås, det är nästa steg i projektet. Wish me luck.

Publicerat: måndagen 20 juli, 2009 klockan 14:38.

Kategori: Meta.